Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

   

  

 

          

 

 

 

 

Asuminen ja viikko-ohjelma tukiasunnoilla

Viihtyisät tukiasuntomme sijaitsevat rivitaloissa Lohjan Virkkalassa ja ne ovat kooltaan 36,5m2.   Asuntoihin saa muuttaessaan tuoda omat kalusteet, tarvittaessa toki autamme myös kalustamisessa.  Pyykinpesukone kuuluu jokaisen asunnon varusteisiin. Vuokraan (590€/kk)  sisältyy sähkö, vesi ja saunavuoro kaksi kertaa viikossa.

Jokaisen asukkaan kanssa tehdään oma vuokrasopimus ja jokaiseen asuntoon otetaan kotivakuutus. Vuokrakustannuksiin haetaan tarvittaessa asumistukea. Vuokravakuus vaaditaan.

Asumisen voi aloittaa myös kokeilujaksolla alkuasunnossamme, jolloin annamme asukkaan käyttöön valmiiksi kalustetun yksiön. Kokeilujakson aikana arvioimme yhdessä, onko asuminen Villassa hyvä vaihtoehto.

Jokainen asukas sitoutuu asumisohjeeseemme, johon liittyy normaalien järjestyssääntöjen lisäksi sitoutuminen tukityöskentelyyn. Jos asukkaalla on päihteidenkäyttöön liittyviä pulmia, tulee hänen asumisohjeeseen sitoutumisen lisäksi antaa päihteettömyyslupaus johon sisältyy tapauskohtaisesti harkiten myös säännölliset huumeseulat. 

Asukkaat voivat käyttää yhteistilaamme päivittäin ohjaajien ja muiden asukkaiden tapaamisiin ja osallistua siellä pidettävään ryhmätoimintaan. Aamusta iltaan paikalla olevilta ohjaajilta saa apua silloin, kun sitä tarvitaan. Muina aikoina tuttu ohjaajamme vastaa päivystyspuhelimeen ja tulee tarvittaessa paikalle Villaan. Yhdessä ohjaajan kanssa saa hoidettua asioita jotka tuntuvat itsenäisesti hoidettuina vaikeilta. Yhdessä toimien varmistetaan asumisen onnistuminen.

Villa Future Oy tarjoaa asumisen tukipalveluita myös omassa kodissa asuville asiakkaille. Tällöin työskentely tapahtuu sovitusti asiakkaan luona tai toiminnallisina tapaamisina lähiseudulla.

Villassa asuessa asukkaalle tarjotaan yksilötapaamisia ohjaajan kanssa sekä kuntouttavaa ryhmätoimintaa. Ryhmätoimintojen sisältöjä muokataan tarvittaessa, tällä hetkellä toimivia ryhmiä ovat:

 

MAANANTAI

Päihderyhmä, sisältäen halukkaille korva-akupunktion

TIISTAI

Psykologi paikalla Villassa. Psykologin toiminalliset tapaamiset toteutuvat usein hevostallilla!

KESKIVIIKKO

Ruokaryhmä; ilmainen ruoka osallistujille

TORSTAI    

Toimari; vaihtelevaa tekemistä ryhmässä. Luovuutta ja erilaisten taitojen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen harjoittelua

PERJANTAI

Villan oman lehden, Vifun, toimitusporukka kokoontuu

VIIKONLOPPUISIN

Järjestetään asukkaiden toiveiden mukaisia retkiä ja muuta toimintaa

 

Lisäksi Villassa on mahdollista toimia asukastalkkarina ja suorittaa pientä korvausta vastaan erilaisia työtehtäviä. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yhdessä kirjallinen viikko-ohjelma, jossa luetellaan sovitut toiminnat.

Jos kiinnostuit tukiasumisesta Villa Futuressa, ota yhteyttä sosiaalityöntekijääsi omassa hoitotahossasi!